gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2020-2021

Het Piet Jeegers Clarinet Choir bestaat uit:

 

Dirigent                    : Piet Jeegers

Eb Klarinet               : Nicole van Gogh

Bb Klarinet               : Ralph Brummans, Lieke Crantzen, Colette Ermers-Veekens, Mariëlle Fransen, Gaby Gijsberts,

                                    Jacqueline Roodbeen-Boom                        

Alt Klarinet               : Ria Boeijen, Rogier Snijders

Bas Klarinet             : José Bartels-Boom, Annemieke van Hamond

Contra-alt Klarinet   : Wilfred Werkman

Contrabas Klarinet  : Jac Corstjens

gallery/piet jeegers clarinet choir-k

 

 

PJCC

Een koor van 13 klarinetten

 

 

Het Piet Jeegers Clarinet Choir is in 1986 opgericht door Piet Jeegers, klarinetdocent aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en de Stichting Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn. Het Clarinet Choir bestaat uit een 15 – tal professionele klarinettisten die samen een volledige klarinetfamilie vertegenwoordigen, van de es – tot en met de contrabasklarinet.  Deze brede bezetting garandeert een perfect uitgebalanceerde klankrijkdom. Zo ontstaat de mogelijkheid om optimaal samen te musiceren en kennis te nemen van arrangementen van het klassieke repertoire en de speciaal geschreven composities met als doel het fenomeen Clarinet Choir in Nederland en daarbuiten een grotere bekendheid te geven. Naast concerten in de Benelux verzorgde het ensemble ook optredens voor radio en televisie en werden er diverse CD’s samengesteld. Bekende componisten ( Harry Stalpers, Kees Schoonebeek, Jan Coeck e. a. ) schreven – soms in opdracht – composities en maakten arrangementen voor het Piet Jeegers Clarinet Choir. In zijn genre behoort dit Clarinet Choir tot de beste van Europa.

 

Het programma van het Piet Jeegers Clarinet Choir omvat een uiteenlopend palet aan muziekstijlen waaronder werken van Vivaldi, Grieg, Stalpers, Bruch, Harvey , Hugo de Groot en anderen. Een van de composities van het concert in Echt is geschreven door de hedendaagse Belgische componiste Erika Budai.  Haar “Danza Ungarica” werd speciaal gecomponeerd  voor het Piet Jeegers Clarinet Choir . In dit werk worden typische muzikale elementen uit de Hongaarse volksmuziek vertolkt. De solo in deze dansen wordt gespeeld  door de Venlose  klarinettiste  Jacqueline Roodbeen – Boom.

 

Het Piet Jeegers Clarinet Choir geeft op 21 maart 2021 een koffieconcert in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur.