gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2020-2021

 

 

 

 

 

 

Josephine van Son ( harp ) en Veerle Henkens ( zang )

 

                          in Klassiek & Kerst

gallery/van son-henkens -1

 

 

Een kerstconcert met twee dimensies : vóór de pauze brengt dit duo een licht klassiek programma met werken van o. a. Beethoven, Ravel en fragmenten uit opera’s en operettes .  Na de pauze kunt u een kerstconcert met traditionele kerstliederen beluisteren.

 

Josephine van Son studeerde harp aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Edward Witsenburg en Vera Badings.  ln 1986 won zij een beurs, waarmee zij haar harpstudie kon voortzetten aan het Tschaikovsky Conservatorium in Moskou. Als harpdocente is zii verbonden aan Muziekschool Artamuse van Sittard- Geleen, de Academie van Tongeren en de Academie van Genk. Samen met fluitist Jacques Brassé vormde zij het duo Orpheo, dat de basis was voor vele kamermuziekprojecten. Als freelance harpiste speelt zij o.a. in het Orkest van het Oosten, en het Orkest van Luik.

 

Na enkele jaren blokfluit- en saxofoonles startte Veerle Henkes op 1-2-jarige leeftijd haar eerste zanglessen. Ze nam achtereenvolgens lessen  aan de Muzlekacademie van Maaseik, de muziekhumaniora in Hasselt en het Lemmensinstituut te Leuven. Na het behalen van haar diploma muziekpedagogie in 1994 behaalde ze in 1999 haar einddiploma voor zang. Op dit moment is Veerle op vele manieren met zingen bezig. Dit gaat van het opluisteren van religieuze diensten tot solo-optredens bij promsconcerten en klassieke concerten. Ze is dan ook vertrouwd met zowel het lichtere genre als de klassieke muziek. Het gemengd koor Da Capo ult Stramproy staat onder haar muzikale leiding. Verder is ze werkzaam als docent zang en vocaal ensemble aan de Academie voor Muziek en Woord van Maaseík.

 

Dit kerstconcert vindt plaats op zondag 20 december 2020 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.