gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2020-2021

Het MSM Quartet concerteert voor u op zondag 18 oktober 2020 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. De uitvoering begint om 11.30 uur.

            MSM Quartet

 

Maastricht Society of Music

gallery/msm

Drie jaar geleden werd het MSM Quartet in Maastricht opgericht door jonge musici uit Rusland, Oekraïne , Wit Rusland en Litouwen . Allen waren studenten aan het conservatorium van Maastricht. “Head of the Quartet” is violist Nikita Akulov die bij meer dan honderd kamerconcerten de leiding over  zijn ensemble  had.

 

Nikita Akulov begon zijn muzikale studie aan de Stedelijke Muziekacademie van Chalyabinsk en het Ural State Music College. Hij behaalde zijn bachelor diploma in 2014 aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou. Tijdens zijn studie daar was hij eerste violist bij het Kamerorkest “Musica Viva” en vier jaar co-concertmeester bij het Nationaal Kamerorkest van Moskou. Momenteel vervolgt hij zijn studie te Maastricht bij professor Kyoko Yonemoto en is hij eerste violist bij Le Concert Olympique Antwerpen onder leiding van Jan Caeyers.

 

De vier leden  spelen viool ( 2x ), altviool ( 1x )  en cello ( 1x ). Soms wordt dit kernensemble aangevuld met zang, piano of andere instrumenten. De leden zijn constant bezig met nieuwe trends op het gebied van klassieke muziek en spelen een zeer uitgebreid repertoire in hun eigen stijl: klassieke nummers, jazzcomposities, licht klassiek en pop- en filmmuziek.

Al drie jaar geeft MSM met veel succes concerten in België, Duitsland en Nederland. Het ensemble bestaat uit vier vaste leden en vier remplaçanten.

 

In Echt heeft het ensemble de volgende samenstelling:

 

Nikita Akulov – 1ste viool                                                      Kristina Rimkeviciute – 2e viool

Maria Galkina – altviool                                                      Alexander Avramchyk – cello