gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2020-2021

 

De titel van dit concert “Spanish impressions and landscapes”  gaat over het eerste werk van de Spaanse dichter Frederico Garcia Lorca ( 1918 ), waarin hij het heelal en zijn thuisland  Andalusië beschrijft.

 

Marta Liébana Martinez en Maria Caro Blanco zijn Spaanse pianisten die momenteel in Amsterdam wonen. Hun samenwerking als pianoduo kwam voort uit vriendschap, een diepe band met hun Spaanse achtergrond en hun liefde en eerbied voor de klassieke muziek. Ze ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van David Kuyken. Ze traden op in verschillende Europese landen , maar als duo vooral bij de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam en in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van het Concertgebouw.

 

Marta Liébana studeerde in Madrid,  Helsinki en Amsterdam  en won diverse prijzen bij internationale pianoconcoursen: in Cadiz de speciale prijs voor de beste uitvoering van Spaanse muziek en de publieksprijs op het Grachtenfestivalconcours ( 2010 ). Marta geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Nederlandse Opera Academie.

 

Maria Cano Blanco voltooide recentelijk haar opleiding met de uitvoering van haar afstudeerwerk waarvan elementen in dit programma terugkomen. Ze geven een diepe kijk in de Spaanse folklore van het klassieke Spaanse repertoire. Maria treedt veel op in Madrid en geeft daar ook pianoles.

De rode draad in “Spanish impressions and landscapes”  zijn werken die betrekking hebben op Spanje. Werken van Russische en Franse componisten die Spanje als een mysterieus en exotisch landschap  op een vaak impressionistisch muzikale  wijze beschrijven ( Rimsky Korsakov, Debussy,Tchaikovsky , Ravel en Chabrier ).

 

U wordt op 18 april 2021 in Spaanse sferen gebracht door het pianoduo Marta Liébana Martinez en Maria Cano Blanco in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.

 

“Spanish impressions and landscapes”

 

                           pianoduo

 

Marta Liébana Martinez & Maria Cano Blanco

 

gallery/marta-maria-k