gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

 

Elk van deze instrumenten roept iets op : volksmuziek, feestjes , maar ook b. v. het mandolineconcert van  Vivaldi.  De “Vier Seizoenen” van deze componist klinkt geweldig op accordeon en met de uitvoering van zijn “Concerto Grosso, Opus 3 nr 8”  leverde het Trio Les Amis het overtuigende bewijs dat deze instrumentale combinatie zich excellent kan bewegen  op een zeer hoog  klassiek niveau.

 

Het trio  heeft een breed repertoire:  fijnzinnige mandoline – en  gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid – Amerikaanse choro’s  en tango’s ,  Spaanse gitaarmuziek en een vleugje  Django Reinhardt en zijn Hot Club de France . Heerlijke ritmes en sprankelende melodielijnen borrelen op in al deze genres. Juist door de aparte combinatie van  deze instrumenten hoor je andere klankkleuren, twinkelende noten, fors getokkelde akkoorden en een immense stroom van warme Zuid – Europese en Zuid – Amerikaanse  emotie.

 

Trio Les Amis bestaat uit Marina Eckhardt ( mandoline ), Ron Leendertse ( gitaar ) en Monty van Belzen ( accordeon ).

 

Mandoliniste Marina Eckhardt studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Benny Ludemann , de nestor  en inspirator van de klassieke mandoline in Nederland. Ze is de muzikale leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest en ze organiseert studieweekends voor mandoline en gitaar in samenwerking met Keith David Harris. Ze speelt in verschillende ensembles : Duo Mandolino met Svetlana Tratch en in Duo Follie à Deux met haar echtgenoot Monty van Belzen.  De samenwerking van dit duo met gitarist Ron Leendertse leverde het trio Les Amis op. Dit trio bracht in 2016 zijn eerste CD uit.

 

Ron Leendertse begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg zijn eerste lessen van Benny Ludemann. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Tilburg en volgde privélessen bij Baltazar Benitez. Hij heeft een aantal jaren in Spanje doorgebracht waar hij zich in de stijlkenmerken van Spaanse componisten en van de Spaanse volksmuziek heeft verdiept. Hij geeft les op diverse muziekscholen in Nederland en België, maar hij is vooral actief als uitvoerend musicus.

 

Accordeonist Monty van Belzen heeft zich na enkele jaren les ontwikkeld  tot een veelzijdig muzikant. Behalve muzikaal partner van Marina Eckhardt is hij begeleider van diverse koren waarmee hij een aantal CD’s opnam en concertreizen maakte naar o. a. Amerika, Australië en Rusland. Tot de hoogtepunten behoren de samenwerking met Gregor Bak en zijn Oeral Kozakkenkoor en een aantal optredens met  het Zeeuws Orkest. Monty treedt veel  op als solist en met  bands  in binnen – en buitenland.

 

Het Trio Les Amis treedt op bij de Kunstkring Echt op zondag 17 mei 2020 .

Dit koffieconcert vindt plaats in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur.

17-05-2020

 

Trio Les Amiis: buiten de begane muzikale  paden!

 

Marina Eckhardt - mandoline

Rob Leendertse – gitaar

Monty van Belzen - accordeon

 

gallery/2019-04-12_0101 a
www.000webhost.com