gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

foto Wim Ilsen

Photo © Ilse GielenPhoto © Ilse Gielen

gallery/wim-ilsen
gallery/nicolas_dupont_giulio_potenza_035108

 

 

 

Wim Ilsen begint zijn vioolstudies op 10-jarige leeftijd aan het “Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans” te Hasselt.

Gepassioneerd door de viool beslist hij reeds zeer jong zich volledig op de muziek te richten.

Met de steun van verschillende beurzen, o.a. van: Provincie Limburg, Patrimonium Koninklijk Conservatorium Brussel, Stichting ROBUS, Stichting Jong Artistiek Talent, Rotary International, de Zwitserse Confederatie en STROOM , kan hij zijn studies verder zetten in België en Zwitserland bij gerenommeerde vioolpedagogen zoals Liviu Prunaru, Henry Raudales, Pierre Amoyal en Naaman Sluchin.

Wim neemt deel aan talrijke masterclasses in binnen- en het buitenland bij meesters als Ivry Gitlis, Alberto Lysy, Liviu Prunaru, Ruggiero Ricci, Maxim Vengerov en Bogdan Zvoristeanu.

Hij is laureaat van verschillende wedstrijden.

In 2008 krijgt hij onder andere samen met pianiste Anna Gasparova de FORTE award. Het duo wordt ook de FORTE-publieksprijs toegekend.

Wim heeft een uitgebreide kamermuziekervaring. Hij wordt dan ook regelmatig uitgenodigd om te spelen in verschillende formaties gaande van piano-vioolduo’s tot kamerorkesten.

Hij geeft concerten in gans Europa als orkestmusicus, chambrist, concertmeester en solist.

In november 2012 richt hij het YES Camerata (Young European String Camerata) op, een dynamische groep van 14 jonge zeer getalenteerde muzikanten die komen uit gans Europa.

In 2013 neemt YES Camerata zijn eerste CD op. Deze wordt zeer warm onthaald door de vakpers en staat maar liefst 5 maanden in de Top 10 van Radio Klara (Belgische klassieke muziekzender). Met zijn ensemble concerteert hij vandaag als concertmeester/dirigent in heel Europa.

Wim speelt op een prachtige viool van de hand van J. Boquay uit 1697 en dit dankzij de gulle gift van een Zwitserse mecenas.

 

Giulio Potenza begon op zesjarige leeftijd piano te spelen. Momenteel is hij een alom gewaardeerde pianist die door heel Europa optreedt en les geeft . Hij studeerde aan het Trinity Laban Conservatory in Londen ,  bij Bruno Canino te Milaan en voltooide zijn studie aan het conservatorium van Trapani  (Italië).  

Giulio gaf en geeft uitvoeringen over de hele wereld  en ontvangt  uitnodigingen om op prestigieuze internationale festivals  te spelen, als solist bij diverse symfonieorkesten maar ook in samenwerking met gevierde collega musici.  Samen met de Noorse pianiste Oda Voltersvik maakte hij in 2016 een CD  met o. m. eigentijdse  werken van de Ierse componist P. Martin. In 2017 heeft hij – samen met Nicolas Dupont - een CD uitgebracht met o. m. het piano – en vioolrepertoire van de Tsjechische componist Leos Janácek . Het gezaghebbende  tijdschrift Music Voice prijst hun vertolking van deze werken als een van de beste CD’s van Janáceks  kamermuziekwerken van de laatste jaren.

Giulio heeft talloze prijzen gewonnen tijdens grote concoursen voor piano in Nederland, Groot -Brittannië en de V. S.  Momenteel is  hij professor aan het conservatorium van Trapani en aan de Windsor Piano Academy. Hij geeft geregeld masterclasses in het V. K. en daarbuiten.  Verder is hij nog artistiek directeur van de  Windsor International Piano Competition en van het Windsor Piano Festival.

 

Het optreden van Wim Ilsen en Giulio Potenza vindt plaats op zondag 17 november 2019 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur.

 

17-11-2019

 

Twee uitzonderlijk muzikale grootheden:

 

Giulio Potenza - piano

Wim Ilsen - viool

www.000webhost.com