gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

 

 

 

 

 

 

gallery/chekov-trio

 

16-02-2020      Chekov-trio

 

Alexandra Charnomskaya

cello

 

Emma Rhebergen

viool

 

Fem Devos

piano

 

 

Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht, waar het in 2013 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen , de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek , en in het bijzonder het pianotrio, in het toneelspel : een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam van hun ensemble “ Chekhov Trio”   is daar dan ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart , momenteel directeur en artistiek leider van het Orlando Festival  en de Stichting Kamermuziek Limburg.  Als altviolist was hij jarenlang lid van het Schoenberg Quartet  en het Schoenberg Ensemble.

De leden van het Chekhov Trio namen deel aan masterclasses tijdens het Conservatorium Kamermuziekfestival in 2017 en tijdens het Orlando Festival 2018. Ze volgden lessen bij het Rusquartet, bij Alexander Bonduryansky, Hardy Rittner, Peter Brunt, Sigiswald Kuijken en anderen.

Ze concerteerden op podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Ook waren zij te horen op Radio 4 in Avondconcert tijdens het Orlando Festival in 2018.

In dat jaar won het trio de tweede prijs en speciale KCB Award tijdens de internationale muziekwedstrijd Triomphe de l ‘ Art in Brussel.

 

Pianiste Fem Devos werkt momenteel haar laatste jaar Master af bij Katia Veekmans aan het Conservatorium van Maastricht. Ze behaalde haar bachelor examen met de hoogst mogelijke waardering en is, naast  gepassioneerd kamermusicus, vooral ook solistisch zeer actief.

 

Emma Rhebergen studeerde achtereenvolgens bij de bekende Nederlandse violiste Vera Beths en de Japanse Yuzuko Horigome bij wie ze in 2018 haar masterdiploma haalde . Nu studeert ze verder als concertmusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel . Door haar bijzondere liefde voor het ensemblespel speelt ze in diverse samenstellingen op podia in binnen – en buitenland

.

Alexandra Charnomskaya volgde , na eerdere studies in Kaliningrad en Düsseldorf, haar bachelor – en masteropleiding in Maastricht bij Alexander Petrasch en Gustav Rivinius. Als ervaren orkest – en kamermusicus speelt zij veelvuldig in verschillende ensembles.

 

 

Het Chekhov Trio concerteert bij de Kunstkring op zondag 16 februari 2020 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. De uitvoering begint om 11.30 uur.

www.000webhost.com