gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

 

 

 

 

 

 

gallery/trio

 

16-02-2020      Chekov-trio

 

 

 

              Emma Rhebergen

                     viool

 

 

 

                                       Eline Hensels

                                             cello

 

 

                                                                    Fem Devos

                                                                       piano

 

 

Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht, waar het in 2013 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen , de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek , en in het bijzonder het pianotrio, in het toneelspel : een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam van hun ensemble “ Chekhov Trio”   is daar dan ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart , momenteel directeur en artistiek leider van het Orlando Festival  en de Stichting Kamermuziek Limburg.  Als altviolist was hij jarenlang lid van het Schoenberg Quartet  en het Schoenberg Ensemble.

De leden van het Chekhov Trio namen deel aan masterclasses tijdens het Conservatorium Kamermuziekfestival in 2017 en tijdens het Orlando Festival 2018. Ze volgden lessen bij het Rusquartet, bij Alexander Bonduryansky, Hardy Rittner, Peter Brunt, Sigiswald Kuijken en anderen.

Ze concerteerden op podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Ook waren zij te horen op Radio 4 in Avondconcert tijdens het Orlando Festival in 2018.

In dat jaar won het trio de tweede prijs en speciale KCB Award tijdens de internationale muziekwedstrijd Triomphe de l ‘ Art in Brussel.

 

Pianiste Fem Devos werkt momenteel haar laatste jaar Master af bij Katia Veekmans aan het Conservatorium van Maastricht. Ze behaalde haar bachelor examen met de hoogst mogelijke waardering en is, naast  gepassioneerd kamermusicus, vooral ook solistisch zeer actief.

 

Emma Rhebergen studeerde achtereenvolgens bij de bekende Nederlandse violiste Vera Beths en de Japanse Yuzuko Horigome bij wie ze in 2018 haar masterdiploma haalde . Nu studeert ze verder als concertmusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel . Door haar bijzondere liefde voor het ensemblespel speelt ze in diverse samenstellingen op podia in binnen – en buitenland

.

Eline Hensels  celliste (1998) behaalde in oktober 2018 de eerste prijs en de publieksprijs van het

Nationaal Celloconcours.

Zowel in 2012 als 2014 heeft Eline bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours de

eerste prijs en de laureatenprijs behaald.Ook ontving zij van de vakjury de ‘prijs van het Limburgs

Symfonie Orkest’.

In 2015 won Eline bij het Britten Celloconcours de Staalbankiersprijs masterclass en een solooptreden met het Britten Jeugd strijkorkest.

Eline heeft inmiddels met diverse orkesten solistisch opgestreden en tevens solorecitals in o.a.

het Concertgebouw Amsterdam gegeven.

Onlangs soleerde zij met het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van het

Orkestgebouw Amsterdam.

 

 

 

Het Chekhov Trio concerteert bij de Kunstkring op zondag 16 februari 2020 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. De uitvoering begint om 11.30 uur.

www.000webhost.com