gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

 

 

 

 

 

 

 

In november 2018 voerde het Trio La Joie een zeer succesvol programma uit met Franse liederen bij de Kunstkring. Graag wilde het bestuur deze musici dit jaar opnieuw vastleggen en nu voor het traditionele kerstconcert. Dat  is gelukt!

La Joie  bestaat uit drie ervaren musiciennes aan wie het trio zijn naam ontleent:

Trix  ( Geluksvogel ), Jopie ( Verzoenende ) en  Gaudia ( Vreugde ).

Deze drie dames ontmoetten elkaar in 2012 tijdens een boekpresentatie in de Bonbonnière te Maastricht. Meteen was er een muzikale klik en de geboorte van het Trio La Joie was vanaf dat moment een feit.

 

Trix Reintjens  ( accordeon ) was al jong in de ban van muziek  en speciaal van de accordeon. Ze studeerde af als docerend en uitvoerend musicus klassiek accordeon aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij is actief als dirigent, componist en arrangeur en geeft op bescheiden schaal les. Ze maakt deel uit van het semi- professioneel ensemble Virtuosa ,  begeleidt klassiek geschoolde zangeressen en treedt regelmatig op als soliste.

 

Jopie Jonkers ( zang/harp ) studeerde zang ( en geïmproviseerde muziek ) aan het Con-servatorium te Tilburg. Ook volgde zij lessen op de Venezolaanse en Paraguayaanse harp bij o. a. Kenneth Ecury en Roberto Guarani en ontwikkelde hieruit een heel eigen betoverende speel- en zangstijl. Ze gaf ontelbare concerten en had TV optredens met verschillende groepen. Ook maakte Jopie diverse CD’s.

 

Gaudia Schillings ( alt/mezzosopraan ) maakte op twaalfjarige leeftijd haar debuut in de kerstnachtmis. Op haar 18e begon ze haar opleiding solozang aan het conservatorium van Maastricht. Toen al werd ze geëngageerd voor rollen in operettes en verleende zij haar medewerking aan verschillende concerten in Duitsland. Ook zong ze tijdens het WMC de rol van Jeanne d’Arc au Bûcher  van Honneger . Op de kleine podia zingt  ze vaak liedrecitals samen met tenor Harry Ruyl en pianist Constant Notten.

In maart 2017 ging het kindertoneelstuk “De Gelucksvoogel “ in première dat meerdere malen met succes werd opgevoerd in o. m. Kasteel Aerwinkel in Posterholt en Kasteel Heeswijk. Concept en idee zijn van haar hand en voor het script en regie tekende haar onlangs overleden moeder Leny Malherbe.

 

Het jaarlijkse kerstconcert van de Kunstkring Echt vindt plaats op zondag 15 december 2019 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang 11.30 uur.

15-12-2019

 

Een muzikale kerst met Trio La Joie

 

Trix Reintjens – accordeon

Jopie Jonkers – zang/harp

Gaudia Schillings – zang

gallery/trio la joy klein
www.000webhost.com