gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2019-2020

PROGRAMMA

 

W. A. Mozart - String Quartet in d-moll, KV421

D. Shostakovich - String Quartet n. 8

 

-pauze-

 

F. Schubert - String Quartet n.14 in d-moll "Death and the Maiden"

gallery/bresler

 

 

12-01-2020   

 

Een lust voor oog en oor:

Bresler Quartet

 

 

 

Het Bresler Quartet is een internationaal

strijkersensemble dat bestaat uit vier jonge musici:

Masha Diatchenko – viool

Alessandro Acri – viool

Maria Kropotkina  - altviool

Santiago Bernal Montaña– cello

 

Het Quartet ontleent zijn naam aan hun mentor, violist en oprichter van het wereldberoemde Jerusalem String Quartet.  Het ensemble , waarvan de leden uit Italië, Rusland en Polen komen, hebben elkaar gevonden tijdens hun studie aan de Walter Stauffer Academie in Cremona ( Italië ). In 2017 besloten ze samen te gaan als kwartet en met succes traden ze door heel Europa op. Hun conservatoriumdocenten waren zeer onder de indruk van de unieke klank van dit kwartet en van hun vermogen om  verschillende muzikale stijlen te spelen maar vooral van hun sterke drang om samen te musiceren.  Het repertoire van het Bresler Quartet varieert van klassiek tot hedendaags klassiek. In 2018 kreeg het ensemble een uitnodiging om in Ivrea ( Italië ) voor het eerst het kwartet no. 5 van de bekende Italiaanse componist Fabio Vacchi te spelen.

 

De leden van het Bresler Quartet volgden masterclasses  in Italië en speelden o. m. tijdens het “Festival Omaggio “ te Cremona. In 2017 namen ze deel aan het “Muziekdagen Festival “  in Zeist waar ze samen musiceerden met de leden van het Jerusalem Quartet , het Schumann Kwartet en het Sitkovetsky Trio.

 

In 2019 werd het Bresler Quartet uitgekozen om deel te nemen aan het Dimore del Quartetto project en kreeg daar tijdens een masterclass de gelegenheid samen te werken met Giovanni Bietti , de bekende Italiaanse musicoloog en radiopresentator. Het Dimore del Quartetto  ondersteunt en stimuleert jonge strijkkwartetten in hun muzikale carrière. Ze worden gastvrij onthaalt door de eigenaars van monumentale, historische panden om een tijdje gratis intensief te kunnen studeren . In ruil voor deze gastvrijheid geven de jonge musici huisconcerten.

Momenteel studeren de leden van het Bresler Quartet bij Sergei Bresler  en bij het Quartetto di Cremona In Cremona.

 

Op zondag 12 januari 2020 treedt het Bresler Quartet voor u op in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.

www.000webhost.com