gallery/balk
gallery/wwb_img40

 Stichting De Kunstkring Echt

 Programma 2020-2021

 

 

 

 

 

 

  

Dáviro Trio

Een vurig kamermuziekensemble: viool, piano, cello.

 

 

 

 

             

 

 

                                                                   

 

 

Het Dáviro Trio werd in 2017 opgericht door de Nederlandse violiste Lieke Daniels, de Spaanse celliste Clara Rivière Visier en de Mexicaanse pianist Guillermo Quintero Rojas.  De drie musici hebben hun opleiding genoten aan het conservatorium van Tilburg. Hun repertoire bestaat uit grote pianotrio’s van componisten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw, zoals Beethoven, Rachmaninoff en Shostakovich, in combinatie met licht klassieke werken en volksmuziek. Door hun  veelzijdigheid in repertoire en hun energieke muzikale interpretaties  slagen deze musici er in een heel breed publiek te bereiken. Sinds september 2018 is de uit Taiwan afkomstige Chung – Yin Huang de nieuwe celliste van het Dáviro Trio geworden.

 

Lieke Daniels studeerde viool aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze in 2016 haar masterdiploma behaalde. Jarenlang is ze concertmeester geweest van het Euregio Jeugd Orkest en het Tilburgs Festival Orkest . Ze treedt regelmatig op in ensembles en als soliste. Lieke volgde masterclasses bij o. m. Mikhail Bezverkhny en Shlomo Mintz en  nam deel aan diverse kamermuziekcursussen in binnen – en buitenland.

 

Guillermo Quintero Rojas is geboren in Mexico waar hij piano studeerde aan de universiteit van Vera Cruz. Hij volgde masterclasses in Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Van 1996 tot 2002 gaf hij les aan het conservatorium van Xalapa ( Mexico ). Met veel succes heeft hij opgetreden op podia in Nederland, België, Spanje , Oostenrijk en in diverse Zuid – Amerikaanse landen. Tegenwoordig is Guillermo actief als pianist en als docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en aan de Nieuwe Veste te Breda.

 

De Taiwanese celliste Chiung-Yin Huang begon op negenjarige leeftijd cello te spelen. Ze vervolgde haar studie bij Dr Ling-Yi Ou Yang aan de National Taiwan Normal University in Taipei. Ze won daar verschillende  onderscheidingen tijdens muziekconcoursen en kreeg  de prijs voor de meest excellente student in 2012. In 2010 nam Chiung-Yin in Duitsland deel  aan de “ Masterclasses  for Violin and Violoncello “ en ontving een beurs voor de “ International Academy of Music” in Italië. Ze  volgde daar masterclasses bij professor Suren Bragatuni. Voorts  was ze eerste celliste bij het orkest van de National Taiwan Normal University. Sinds 2017 woont ze in Nederland en studeerde ze hier verder bij professor Monique Heiden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2019 volgde ze nog masterclasses bij de bekende Nederlandse cellist Pieter Wispelwey.  Momenteel studeert ze nog Toegepaste Musicologie  te Utrecht.

 

Het Dáviro Trio treedt  zondag 7 februari 2021 voor u op in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

gallery/dáviro trio